Marea Britanie a schimbat strategia de vaccinare anti-COVID cu trei zile înainte de startul campaniei

  • În Marea Britanie au ajuns 800.000 de doze de vaccin de la Pfizer şi BioNTech
  • Campania de vaccinare va începe marţi
  • Prioritate vor avea angajaţii şi beneficiarii caselor de bătrâni
5969 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a schimbat strategia de vaccinare anti-COVID cu trei zile înainte de startul campaniei

Marea Britanie a schimbat strategia de vaccinare anti-COVID cu trei zile înainte de startul campaniei

Guvernul a schimbat strategia pe ultima sută de metri.  Nu medicii vor fi primii imunizaţi.

 Primii români care locuiesc în peninsulă vor primi vaccinul anti-COVID, marţi.

  • „Acum au fost menţionate persoanele care sunt în vârstă, în casele de bătrâni şi personalul medical care lucrează în casele de bătrâni şi abia ulterior vor fi medicii, asistentele medicale, personalul medical”, explică Tudor Toma, medic pneumolog în Londra.

Schimbarea strategiei nu este văzută cu ochi buni în Marea Britanie, pentru că specialiştii anticipează un al treilea val al pandemiei.

Medicii din UK spun că după sărbătorile de iarnă se va întâmpla asta. Iar sistemul sanitar va fi compleşit. Dar, tot ei au şi explicaţia pentru care personalul medical nu are prioritate la vaccin.

  • „În spitalul în care lucram în Londra, erau foarte mulţi care au făcut deja boala, care au deja anticorpi. Deci nu ar fi primii la cel mai mare risc de a se reînbolnăvi. Dar decizia este o decizie care trebuie luată într-un grup ştiinţific, pe baza dovezilor care sunt, legate de cine are cel mai mare risc şi cine ar beneficia cel mai mult”, adaugă specialistul.

La noi, rămân alte categorii prioritare. Pe lângă personalul medical, imunizaţi vor fi preşedintele, membrii Guvernului şi cei  ai instituţiilor subordonate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici