Marea Britanie ar pierde 66 miliarde lire anual, iar PIB-ul ar scădea cu 9,5% dacă va ieşi de pe piaţa UE. Primarul Londrei: Efectele ar fi dezastruoase

Ieşirea definitivă a Marii Britanii de pe piaţa Uniunii Europene după desprinderea ţării de Blocul comunitar riscă să genereze pierderi de 66 de miliarde de lire pe an pentru economia britanică, iar PIB-ul ar putea scădea cu aproape 10%, arată documente ale Trezoreriei citate de presa de la Londra.

3969 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ar pierde 66 miliarde lire anual, iar PIB-ul ar scădea cu 9,5% dacă va ieşi de pe piaţa UE. Primarul Londrei: Efectele ar fi dezastruoase

Marea Britanie ar pierde 66 miliarde lire anual, iar PIB-ul ar scădea cu 9,5% dacă va ieşi de pe piaţa UE

Conform documentelor, citate de publicaţiile The Times şi The Independent, Marea Britanie riscă să aibă pierderi de 66 de miliarde de lire (73 de miliarde de euro) anual în cazul unui "Brexit dur", o separare totală de structurile pieţei unice europene.

În plus, potrivit cifrelor guvernamentale, valoarea PIB-ului britanic ar putea scădea cu 9,5%.

Cifrele, conţinute în documente guvernamentale, se bazează pe un studiu controversat publicat în luna aprilie, înaintea referendumului pe tema Brexit, de fostul ministru britanic al Finanţelor George Osborne.

Departamentul britanic al Trezoreriei a anunţat că menţine aceste cifre, potrivit cotidianului The Independent.

Sadiq Khan, primarul Londrei: Ieşirea totală a companiilor britanice de pe piaţa UE ar avea efecte "dezastruoase"

Ieşirea totală a companiilor britanice de pe piaţa Uniunii Europene ar avea efecte "dezastruoase" asupra economiei britanice, avertizează primarul oraşului Londra, Sadiq Khan, citat de site-ul agenţiei Bloomberg.

"Dacă vom părăsi piaţa unică europeană fără a ajunge la un acord pentru un acces privilegiat pentru companiile britanice, consecinţele ar putea fi dezastruoase", a declarat Sadiq Khan într-un discurs rostit la conferinţa anuală a Confederaţiei Industriei Britanice, desfăşurată la Londra.

Sadiq Khan, membru al Partidului Laburist (de opoziţie), a criticat atitudinea Guvernului conservator condus de Theresa May, argumentând că opţiunea Londrei pentru un Brexit dur ar fi doar "din raţiuni politice". "O astfel de abordare ar fi nu doar iresponsabilă, ci ar genera şi daune economice semnificative", a subliniat Khan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici