Marine Le Pen reiterează ideea unui referendum privind pedeapsa capitală, după atacul de la Paris

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional (FN), a declarat joi, în urma atentatului de la redacţia Charlie Hebdo din Paris, că dacă va fi aleasă preşedinte al Franţei, va declanşa un referendum privind pedeapsa cu moartea, relatează Le Parisien în ediţia electronică.

549 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen reiterează ideea unui referendum privind pedeapsa capitală, după atacul de la Paris

Marine Le Pen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am spus întotdeauna că vreau să le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe această temă printr-un referendum. Eu, personal, cred că pedeapsa cu moartea trebuie să existe în arsenalul nostru juridic (...), pentru crimele cele mai odioase", a declarat pentru postul France 2 preşedinta FN, în condiţiile în care pedeapsa capitală a fost abolită în Franţa în 1981.

Marine Le Pen cere "acţiuni puternice şi eficiente", precum "controlul frontierelor, retragerea naţionalităţii, consolidarea mijloacelor acordate poliţiei, ale cărei efective au scăzut în ultimii ani". Ea a notat de asemenea că serviciile de informaţii franceze se confruntă cu o "lipsă de resurse".

Invitată la Palatul Elysee ca şi alţi politicieni, ea a precizat că va merge pentru a-i transmite "preşedintelui Republicii constatarea lucidă a nivelului de infiltrare a islamului radical pe teritoriul (ţării) şi mijloacele care trebuie folosite pentru a proteja cetăţenii". În opinia lui Marine Le Pen, fundamentalismul islamist, pe care îl denunţă, "provoacă mii de morţi în fiecare zi în lume".

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism, care au fost daţi în urmărire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici