Marsilia, campioana mondială la teste Covid-19

  • Potrivit profesorului Didier Raoult, directorul IHU din Marsilia, in acest oras, 2,5% din populatie au fost testati pentru Covid-19, ceea ce face ca Marsilia sa devina orasul cu cea mai testată populaţie din lume.
  • Spre deosebire de alte locuri, Institutul IHU din Marsilia a putut să se organizeze din timp pentru a efectua până la 3.000 de teste de screening pe zi.
  • În Marsilia sunt efectuate în jur de 25.000 de teste la un milion de oameni, în timp ce Germania, care este cel mai bun elev din Europa în acest domeniu, testează în jur de 11.000 pe zi pentru un milion de oameni.
1961 afișări
Imaginea articolului Marsilia, campioana mondială la teste Covid-19

Marsilia, campioana mondială la teste Covid-19

Cozile lungi în afara IHU din Marsilia au facut turul imaginilor din Franţa. Într-o perioadă în care numarul testelor de screening Covid-19 creste peste tot, oraşul Marsilia se prezinta ca un model în întreaga lume, plasându-se pe primul loc în ceea ce priveşte screeningul.
 
Conform datelor publicate pe site-ul IHU, 54.957 de teste au fost efectuate pe 29.613 pacienţi de la începutul epidemiei COVID. Printre aceşti 29.613 pacienţi, 20.987 de persoane trăiesc în Marsilia. „Aceasta înseamnă că 2,5% din populaţia Marsiliei a fost controlată de la începutul epidemiei. Prin urmare, in Marsilia populatia a fost cea mai testată din lume, cu mult mai mult decât ceea ce s-a raportat în Coreea de Sud sau în Italia, unde în prezent numărul de probe a crescut foarte mult”, în încheie profesorul Raoult.
 
Anticiparea şi organizarea
 
De la aparitia Covid-19 în Franţa şi chiar înainte, de la depistarea repatriaţilor francezi din Wuhan, Institutul din Marsilia şi asistenţa publică din spitale (AP-HM ) au efectuat 59.466 de teste. Când s-a pus problema unui screening generalizat pentru ieşirea din izolare, specialiştii au explicat că testele generalizate sunt complexe de realizat din cauza lipsei de reactivi şi a tampoanelor.
O problemă pe care Didier Raoult şi echipele sale o anticipaseră. „Am implementat un proces industrial care a implicat câteva mii de teste PCR. La IHU, facem până la 3.000 pe zi şi continuăm să ne imbunatatim practica. Ne-am organizat, a necesitat mult timp şi energie umană, dar am pus anumiti oameni in locurile potrivite. Din start, am aflat despre obstacolele unei astfel de organizari şi am pus la dispoziţie resursele ", explică directorul IHU.
 
Laboratoarele oraşului urmează exemplul
 
De la apariţia Covid-19 Didier Raoult a făcut campanii pentru teste generalizate, cu strategia „testăm, detectăm, tratăm”. „Cu cât se fac mai multe teste, cu atât va fi mai eficient, cu atât vor fi testate mai multe persoane şi cu atât mai bine. Am arătat ce putem face cu această strategie ”, a declarat IHU.
 
O strategie care se pare că s-a răspândit în departamentul Marsiliei, Bouches-du-Rhône, cu multiplicarea testelor efectuate de spitale dar şi de laboratoarele oraşului. Conform datelor de la Sanatatea Publica din Franta, pe 6 aprilie 2020, 3.430 de teste de screening sunt efectuate în fiecare săptămână de laboratoarele Marsiliei, inaintea Parisului,cu 2.242 de teste săptămânale, pe când laboratoarele din Bas-Rhin, unul dintre departamentele cele mai afectate de Covid-19, face doar 265 pe săptămână.
 
În Germania, ţara cu cel mai mare număr de teste de screening din Europa, sunt efectuate puţin peste 11.000 de teste la un milion de oameni, in timp ce Marsilia atinge aproape 25.000 de teste la un milion de oameni, mai mult decât dublu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici