Mărturia miresei care a fost zdruncinată de unda de şoc a exploziei din Beirut. „Oare o să mor? Cum o să mor?”

  • O mireasă de 29 de ani poza în timpul exploziei de ieri din Beirut.
  • La o zi după şoc, mireasa şi soţul ei povestesc despre experienţa şocantă.
  • Deşi mireasa iubeşte Libanul, acum nu mai vrea să locuiască acolo.
665 afișări
Imaginea articolului Mărturia miresei care a fost zdruncinată de unda de şoc a exploziei din Beirut. „Oare o să mor? Cum o să mor?”
Şedinţa foto-video a unei mirese a fost întreruptă de explozia din Beirut. Cameramanul filma chiar în momentul în care unda de şoc a distrus cel mai frumos moment al tinerilor căsătoriţi, relatează The Guardian.
 
Se poate vedea în filmare cum suflul a zdruncinat-o pe mireasă, iar zâmbetul i-a dispărut într-o fracţiune de secundă. 
 
Azi, la o zi de la catastrofa care a pus Libanul în genunchi, mireasa povesteşte despre momentul cumplit prin care a trecut. Uneori nu ai nevoie de mai mult de o fracţiune de secundă pentru a acumula o mulţime de trăiri, care pot oscila de la bucurie la spaimă cât ai clipi.

„O să arăt ca o prinţesă. Părinţii mei vor fi fericiţi”

Israa Seblani, în vârstă de 29 de ani, imortaliza cel mai frumos moment din viaţa ei, pe o străduţă lăturalnică din Beirut. Tânăra radia în momentul şedinţei foto, însă zâmbetul i-a fost şters de pe faţă de unda de şoc a exploziei.
 
„Mă pregăteam pentru marea zi, de două săptămâni. Eram foarte fericită, aşa cum ar fi orice fată în situaţia asta. O să mă mărit, iar părinţii mei vor fi bucuroşi când mă vor vedea în rochie albă. O să arăt ca o prinţesă”, a mărturisit Seblani pentru Reuters, într-un interviu.

„Oare o să mor? Cum o să mor?”

„Ce s-a întâmplat în momentul exploziei... nu am cuvinte să descriu... Eram şocată. Mă întrebam ce s-a întâmplat, oare o să mor? Cum o să mor?”, povesteşte tânăra despre gândurile ce-i treceau prin cap imedit după explozie. 
 
„Am început să ne plimbăm agitaţi şi totul în jurul nostru era extrem de trist. Nu se pot descrie momentele acelea devastatoare, sunetul exploziei...”, a mărturisit mirele, un om de afaceri din Beirut.
 
După explozie, cei doi miri au încercat să-şi revină şi să continue momentul mult visat. 
 
„Soţul mi-a zis să continuăm pentru că nu ne putem orpi. Am zis Ok, de ce nu, vom continua. Adevărul este că nu mai puteam să simt momentul aşa cum ar fi trebuit. Mergeam, faţa mea zâmbea, buzele mele zâmbeau, dar atât. Nimic mai mult. Apoi am fost să cinăm”, explică Seblani, mireasa.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a protejat”

Mirii au încercat să intre în hotel, printre dărâmături, să-şi recupereze bunurile şi paşapoartele. „Ce am văzut în camera de hotel era incredibil”, mărturiseşte soţul.
 
Tânăra este îndrăgostită de Liban, însă după explozia aceasta, viaţa aici nu mai este o opţiune pentru ea. 
 
„Este un dezastru. Au murit mulţi oameni, alţii, la fel de mulţi, sunt răniţi. Dar dacă ar fi să mă gândesc la noi, la mine, la soţul meu şi la echipa foto-video, cum am scăpat nevătămaţi, îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a protejat. Este singurul lucru care mă face să fiu optimistă, să continui să mă bucur de moment şi să sărbătoresc nunta”, a povestit mireasa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici