Medicii vor hotărî dacă Pervez Musharraf trebuie să părăsească Pakistanul

Medicii vor decide dacă fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf necesită să urmeze îngrijiri medicale în străinătate, după ce a fost victima unei crize cardiace, joi, în timp ce se deplasa către un tribunal însărcinat să-l judece pentru trădare, au afirmat vineri avocaţii săi.

44 afișări
Imaginea articolului Medicii vor hotărî dacă Pervez Musharraf trebuie să părăsească Pakistanul

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul lider militar, aflat la conducerea Pakistanului în perioada 1999-2008, a fost internat joi la Institutului de cardiologie al forţelor armate, după ce a suferit o criză cardiacă în timp ce se deplasa către un tribunal special înfiinţat cu scopul de a-l judeca pentru "înaltă trădare", o crimă pasibilă cu pedeapsa cu moartea.

"Starea (lui Musharraf) rămâne staţionară, el este în afara pericolului", a repetat vineri avocatul său Ahmed Raza Kasuri în faţa acestui spital din Rawalpindi, un oraş situat la periferia Islamabadului, capitala Pakistanului.

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, pus sub acuzare în mai multe dosare aflate pe rol, inclusiv în cel privind uciderea fostei sale rivale Benazir Bhutto, a fost plasat în arest la domiciliu la puţin timp după revenirea sa în Pakistan, în martie.

El a fost eliberat pe cauţiune în noiembrie, însă rămâne pe lista persoanelor care nu au voie să plece în străinătate.

La mijlocul lunii noiembrie, Guvernul premierului Nawaz Sharif a anunţat înfiinţarea unui tribunal special în vederea judecării lui Musharraf pentru "înaltă trădare", fiind acuzat că a suspendat Constituţia şi a impus starea de urgenţă în 2007, când se afla la putere.

De atunci, fostul preşedinte a cerut să părăsească ţara pentru a-şi vizita mama bolnavă în Dubai, însă analiştii consideră că Musharraf încearcă astfel să scape de un proces care va crea tensiuni între armată şi puterea civilă într-o ţară obişnuită cu loviturile de stat.

Dacă medicii îi vor recomanda lui Musharraf să primească îngrijiri medicale în străinătate, justiţia va trebui să îl lase să plece, au susţinut vineri avocaţii fostului lider.

"Avizul medicilor este definitiv şi Curtea va trebui să-l respecte", a declarat Kasuri, afirmând că Musharraf este "stresat", se află "sub presiune" şi se simte umilit de procedurile deschise pe numele său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici