Medvedev: Nu ar trebui să existe justificări pentru reprimarea stalinistă

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că nu ar trebui să existe argumente în favoarea actelor de reprimare staliniste care au făcut milioane de victime, potrivit unui mesaj postat vineri pe blogul său.

35 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Nu ar trebui să existe justificări pentru reprimarea stalinistă

Medvedev: Nu ar trebui să existe justificări pentru reprimarea stalinistă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt convins că memoria tragediilor naţionale este la fel de sacră ca şi cea a victoriilor", a declarat preşedintele Rusiei cu ocazia Zilei comemorării victimelor reprimărilor politice.

"Este foarte important ca tinerii să fie capabili să înţeleagă din punct de vedere emoţional una din cele mai mari tragedii din istoria Rusiei, cea a milioanelor de oameni omorâţi din cauza terorii şi a falselor acuzaţii în anii 1930", adaugă Medvedev.

"Există cei care spun că victimele au fost justificate prin anumite obiective supreme ale statului, dat sunt convins că niciun progres, niciun succes, nicio ambiţie a unei ţări nu poate avea preţul pierderilor umane", subliniază Medvedev.

"Nimic nu poate echivala cu o viaţă umană. Nimic nu poate justifica reprimarea. Acordăm multă atenţie combaterii falsificării istoriei. Şi credem adesea că nu este vorba decât de neacceptarea modificării datelor celui de-al II-lea Război Mondial", adaugă preşedintele rus.

"Dar nu este mai puţin important să evităm justificarea actelor de exterminare", a încheiat Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici