Michel Barnier a primit mandatul Uniunii Europene pentru a începe negocierile privind Brexit

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană i-au acordat francezului Michel Barnier, cu unanimitate de voturi, mandatul pentru a începe negocierile privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, notează Le Parisien.

207 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier a primit mandatul Uniunii Europene pentru a începe negocierile privind Brexit

"Cele 27 de state din UE au adoptat în unanimitate decizia care autorizează negocierile în temeiul articolului 50. Un mandat puternic şi clar pentru Michel Barnier", a anunţat adjunctul lui Barnier, Sabine Weyand.

Negocierile nu sunt aşteptate să înceapă până la jumătatea lunii iunie, după alegerile generale din Marea Britanie. Barnier va purta discuţii în numele celor 27 de state membre ale UE pentru următorii doi ani.

"I-am acordat un mandat greu de îndeplinit, dar cele 27 de state au încredere totală în el. Miniştrii au convenit rapid azi asupra directivelor de negociere. Unitatea şi consensul între cele 27 de state au fost menţinute. Drepturile cetăţenilor se află în fruntea agendei noastre şi căutăm o soluţie ambiţioasă", a spus Louis Grech, vicepremierul Maltei, care prezidează Consiliul Afaceri Generale.

În afara de acordarea mandatului pentru Michel Barnier, miniştrii europeni de Externe au aprobat constituirea unui grup de lucru pentru Brexit în cadrul Consiliului Uniunii Europene, care va fi condus de către Didier Seeuws, un belgian care îl consiliază pe Donald Tusk.

Cele mai importante directive de negociere privind Brexit includ drepturile cetăţenilor, acordul financiar şi situaţia Irlandei, precum şi alte chestiuni în care există un risc de incertitudine juridică după Brexit.

Săptămâna trecută, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au vorbit în Parlamentul European despre poziţia Blocului comunitar în privinţa acordurilor financiare după Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici