FT: Michel Barnier afirmă că negocierea unui nou acord comercial cu Marea Britanie va fi o prioritate pentru UE după Brexit

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, i-a informat pe politicienii europeni că va trata ca pe o prioritate negocierile privind încheierea unui nou acord comercial cu Marea Britanie după Brexit, potrivit unor surse citate de publicaţia Financial Times, informează agenţia Reuters.

313 afișări
Imaginea articolului FT: Michel Barnier afirmă că negocierea unui nou acord comercial cu Marea Britanie va fi o prioritate pentru UE după Brexit

Michel Barnier afirmă că negocierea unui nou acord comercial cu Marea Britanie va fi o prioritate pentru UE după Brexit

Oficialul UE a făcut această declaraţie în cadrul unei reuniuni cu uşile închise, la care au fost prezenţi mai mulţi membri ai Parlamentului European.

Barnier a spus că cele 11 luni de la ieşirea Marii Britanii din UE, eveniment programat să se producă pe 31 ianuarie, şi până la sfârşitul perioadei de tranziţie, nu ar fi în mod normal suficiente pentru a negocia un nou acord comercial, a relatat publicaţia britanică.

Însă a adăugat că Bruxellesul se va strădui să aibă un nou acord comercial pentru sfârşitul anului 2020.

Barnier a mai spus că problemele care se află în afara sferei de aplicare a pactului comercial, cum ar fi încheierea unui acord privind transportul rutier de mărfuri şi drepturile în ceea ce priveşte transportul aerian, ar putea dura mai mult, existând opţiunea ca Bruxellesul să ia măsuri pentru situaţii neprevăzute pentru a preveni apariţia unor probleme economice dacă negocierile nu se vor încheia înainte de finalul anului 2020.

Oficialul a mai explicat că cooperarea cu Marea Britanie în domeniul securităţii şi apărării este, de asemenea, o prioritate pentru UE în cadrul negocierilor, informează FT.

La începutul lunii noiembrie,  Barnier a afirmat că negocierile privind viitoarele relaţii comerciale cu Marea Britanie vor fi „dificile şi solicitante”, întrucât blocul „nu va tolera un avantaj competiţional neloial”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici