Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei: Doar o revoluţie îl mai poate opri pe Putin

Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei înainte de a cădea în dizgraţia Kremlinului, a declarat vineri că doar revoluţia îl va răsturna pe Vladimir Putin şi că se aşteaptă ca şeful Kremlinului să ia măsuri mai severe împotriva disidenţei în ţară după ce a invadat Ucraina, relatează Reuters.

35724 afișări
Imaginea articolului Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei: Doar o revoluţie îl mai poate opri pe Putin

Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei: Doar o revoluţie îl mai poate opri pe Putin

Hodorkovski, care în anii 1990, sub preşedintele Boris Elţîn, a devenit unul dintre cei mai puternici oligarhi din Rusia, a declarat că se îndoieşte că poporul rus a susţinut invazia.

"Sunt absolut şocat de ceea ce a avut loc", a declarat Hodorkovski despre invazie într-o convorbire video cu reporterii.

Khodorkovsky, în vârstă de 58 de ani, a declarat că Putin vrea să cucerească Ucraina, să-i distrugă apărarea şi să instaleze un "guvern marionetă" la Kiev.

"Schimbarea regimului Putin prin mijloace democratice nu se poate întâmpla; schimbarea poate veni exclusiv prin revoluţie - fie revoluţie de sus, fie revoluţie de jos", a spus el, potrivit Reuters.

El l-a catalogat pe Putin, în vârstă de 69 de ani, liderul suprem al Rusiei din 1999, drept un "dictator" care trăieşte într-o "bulă informaţională" strict controlată.

Hodorkovski a fost condamnat pentru evaziune fiscală şi fraudă în 2005, într-un proces la Moscova, despre care a spus că a fost orchestrat de cei doreau să distrugă compania sa de petrol şi gaze YUKOS şi să-l pedepsească pentru ambiţiile sale politice. El a negat întotdeauna acuzaţiile.

Hodorkovski a fost graţiat de Putin în 2013 şi a părăsit Rusia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici