Mike Pence a refuzat să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru demiterea lui Donald Trump: ”Nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei"

  • Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a refuzat marţi să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru îndepărtarea preşedintelui Donald Trump din funcţie.
  • Camera Reprezentanţilor a adoptat o rezoluţie prin care i-a cerut să recurgă la această prevedere a Constituţiei SUA.
  • Pence: "Consider că un astfel de act nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei"
4621 afișări
Imaginea articolului Mike Pence a refuzat să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru demiterea lui Donald Trump: ”Nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei"

Profimedia

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a refuzat marţi să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru îndepărtarea preşedintelui Donald Trump din funcţie. În aceeaşi seară, Camera Reprezentanţilor a adoptat o rezoluţie prin care i-a cerut să recurgă la această prevedere a Constituţiei SUA, prevăzută în caz de incapacitate a preşedintelui, dar Pence nu a fost de acord, relatează Le Figaro
 
Într-o scrisoare adresată lui Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezenţanţilor, Mike Pence a explicat că nu crede că utilizarea acestui amendament este „în interesul naţiunii noastre sau în conformitate cu Constituţia noastră”.
 
"Consider că un astfel de act nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei", a spus Pence.
 
”Săptămâna trecută nu am cedat presiunii de a exercita puterea dincolo de autoritatea mea constituţională pentru a influenţa rezultatul alegerilor,” a scris vicepreşedintele, referindu-se la rolul său miercuri trecut, când a refuzat să respecte ordinele lui Donald Trump care i-a cerut să refuze certificarea voturilor mai multor state.
 
"Nu voi ceda acum eforturilor Camerei Reprezentanţilor de a facejocuri politice într-un moment atât de grav din viaţa naţiunii noastre". 
 
În aceste condiţii, este sigură supunerea miercuri spre examinare de către aleşii democraţi din Camera Reprezentanţilor a actului prin care se intenţionează punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump pentru "incitare la insurgenţă" în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici