Militari americani, agresaţi de militanţi naţionalişti turci, la Istanbul

Membri ai unui grup naţionalist turc au agresat miercuri, la Istanbul, trei militari americani, provocând protestele ambasadei Statelor Unite şi ale Pentagonului.

292 afișări
Imaginea articolului Militari americani, agresaţi de militanţi naţionalişti turci, la Istanbul

Militari americani, agresaţi de militanţi naţionalişti turci, la Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agresorii, care fac parte din Asociaţia Tineretului Turc (TGB), i-au insultat pe cei trei membri ai Forţelor navale americane care se aflau la Istanbul după manevre militare efectuate în Marea Neagră, apoi au încercat să le pună saci pe cap.

"Yankeilor, plecaţi acasă!", "Jos imperialismul american!" şi "Plecaţi din Turcia!" au strigat agresorii înainte de sosirea forţelor de ordine.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a denunţat un act "teribil". "Suntem siguri că o largă majoritate a cetăţenilor turci condamnă o acţiune care intră în contradicţie cu ospitalitatea tradiţională turcă", a precizat reprezentanţa diplomatică americană.

"Agresiunea a fost comisă de huligani. Condamnăm acest act", a declarat Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Militanţii turci au încercat astfel să se răzbune pentru un incident produs în anul 2003 la Suleymanieh, în Irak, când militari americani au arestat membri ai forţelor speciale turce. Incidentul a provocat consternare în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici