Miniştrii de Externe din G7, reuniune la Toronto. Rusia, pe lista temelor de discuţie, dar sancţiunile nu se află pe agendă

Miniştrii de Externe ai statelor din Grupul celor şapte mari economii ale lumii (G7) vor discuta despre cum ar putea să menţină presiune asupra Rusiei, însă impunerea unor noi sancţiuni nu este luată în considerare, au informat oficialii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

689 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din G7, reuniune la Toronto. Rusia, pe lista temelor de discuţie, dar sancţiunile nu se află pe agendă

Miniştrii de Externe din G7, reuniune la Toronto. Rusia, pe lista temelor de discuţie, dar sancţiunile nu se află pe agendă

Miniştrii, care se vor afla în vizită la Toronto timp de două zile, vor discuta de asemenea şi despre recentele evenimente din Peninsula Coreea, Siria, Orientul Mijlociu şi Venezuela. Discuţiile, care se vor încheie luni, vor ajuta la pregătirea unui summit G7, care va avea loc în Canada la începutul lunii iunie.

Grupul celor şapte mari economii ale lumii este alcătuit din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franţa, Italia şi Japonia.

Săptămâna trecută, G7 a condamnat utilizarea unui agent chimic în atacul ce l-a vizat pe fostul agent rus Serghei Skripal. Un oficial de rang înalt din G7 a declarat că miniştrii sunt îngrijoraţi de un posibil tipar al comportamentului Rusiei din ultimii ani.

"Ei sunt, cred, interesaţi de o abordare unică privind exprimarea îngrijorării noastre profunde şi dezacordului nostru, cât şi a modalităţii de a ne adresa acestora", a declarat oficialul, care a preferat să vorbească în condiţii de anonimitate.

Moscova neagă orice implicare în incidentul din Salisbury.

Statele occidentale au impuse mai multe sancţiuni Rusiei în ultimii ani, după anexarea Crimeii, susţinerea militanţilor din Ucraina de Est şi a preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin va participa la câteva din discuţiile care vor avea loc în Toronto.

Pe agenda discuţiilor se află şi Coreea de Nord, care sâmbătă a anunţat că va suspenda testele nucleare şi balistice.

"Acesta este un pas mic, dar unul progresiv şi posibil de mare impact în direcţia corectă", a declarat premierul canadian Justin Trudeau.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici