Ministrul rus al Sportului neagă că ar fi ştiut de planurile de detaşare militară a sportivilor

Ministrul rus al sporturilor, Oleg Matytsin, a declarat că nu are cunoştinţă de planurile anunţate de a crea detaşamente militare voluntare de sportivi profesionişti, în timp ce Rusia îşi continuă războiul împotriva Ucrainei.

747 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Sportului neagă că ar fi ştiut de planurile de detaşare militară a sportivilor

Două surse anonime au declarat pentru agenţia de ştiri rusă de stat RIA Novosti că o discuţie preliminară a avut loc luni (10 octombrie) la Moscova şi că s-a sugerat că federaţiile sportive regionale s-ar implica iniţial în procesul de mobilizare, relatează insidethegames.

Cu toate acestea, Matytsin a insistat că nu are cunoştinţă de astfel de planuri şi a susţinut că fiecare persoană are dreptul de a alege dacă ar trebui să servească în armată.

„Ministerul Sportului nu ştie oficial nimic despre acest lucru, au aflat din mass-media", a declarat Matytsin pentru agenţia oficială de ştiri de stat a Rusiei, TASS.

„Toată lumea are dreptul de a alege, fie că este vorba despre un atlet, un lucrător feroviar sau un şofer.

Dacă este gata să se ofere voluntar pentru a apăra ţara, atunci onoarea şi lauda să fie pentru el.

"Noi nu formăm echipe de sportivi profesionişti, cred că fiecare în acest moment ar trebui să îşi facă treaba cât mai conştiincios posibil."

Preşedintele rus Vladimir Putin, căruia Comitetul Internaţional Olimpic i-a retras Ordinul Olimpic în urma invaziei din Ucraina, a anunţat luna trecută o mobilizare parţială a rezervelor militare, pe fondul temerilor că conflictul ar putea escalada.

Aproximativ 300.000 de rezervişti sunt chemaţi să se înroleze în armată, printre recruţi numărându-se sportivi şi antrenori.

Printre aceştia se numără, se pare, medaliatul european cu aur la patinaj artistic Dmitri Aliev şi fostul fotbalist internaţional Diniyar Bilyaletdinov.

Preşedintele Federaţiei Ruse de Ciclism, Vyacheslev Ekimov, a confirmat că trei sportivi şi un antrenor au fost recrutaţi.

În apărarea acestui lucru, Matytsin a sugerat că nu ar trebui să existe „privilegii exclusive" pentru sportivi.

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdnyakov, consideră că sportivii ar trebui să fie onoraţi dacă au fost chemaţi să lupte.

Săptămâna trecută, Putin a semnat documentele în timpul unei ceremonii la Kremlin pentru anexarea regiunilor estice ucraineene Luhansk, Doneţk, Zaporizhzhia şi Kherson, în urma aşa-numitelor referendumuri.

Naţiunile occidentale au denunţat referendumurile, iar Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a votat joi cu o majoritate covârşitoare, pentru a condamna noul teritoriu revendicat de Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici