Moldovenii l-ar vrea preşedinte pe Marian Lupu şi ar vota pentru PCRM în proporţie de 39 la sută

Aproximativ 15 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova îl vor preşedinte pe Marian Lupu, iar 39 la sută ar vota pentru comunişti, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la solicitarea IPN.

141 afișări
Imaginea articolului Moldovenii l-ar vrea preşedinte pe Marian Lupu şi ar vota pentru PCRM în proporţie de 39 la sută

Moldovenii l-ar vrea preşedinte pe Marian Lupu şi ar vota pentru PCRM în proporţie de 39 la sută

Potrivit sondajului realizat de IMAS, 15,1% dintre persoanele chestionate ar dori ca liderul PDM (Partidul Democrat din R.Moldova), Marian Lupu, să fie preşedinte al Republicii Moldova. Acesta este urmat de către preşedintele PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova), Vladimir Voronin, cu 14,8%, chiar dacă realizatorii sondajului nu l-au inclus în lista persoanelor care ar putea candida, relatează PRO TV Chişinău,

Totodată, 13,4% dintre cei intervievaţi consideră că liderul PLDM (Partidul Liberal din R.Moldova), Vlad Filat, ar fi potrivit pentru funcţia de şef al statului, în timp ce 8,7% cred că actualul premier, Iurie Leancă, ar fi cel mai indicat pentru acest post.

Actualul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se plasează pe poziţia a cincea, cu 4,6%, iar liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, pe poziţia a şasea, cu 4,1%. Pe de altă parte, 34,6% dintre participanţii la sondaj nu văd nicio persoană care ar fi potrivită pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

În plus, în cazul în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri legislative, PCRM ar câştiga detaşat, cu 39%. Comuniştii ar fi urmaţi de PLDM (12,6%), PDM (8,6%) şi PL (7,5%). Doar aceste patru formaţiuni ar intra în Parlament. Celelalte partide au acumulat sub 1%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-26 mai 2013, pe un eşantion de 1.143 de persoane. Marja de eroare este de 3%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici