Moscova obţine blocarea unei pagini de Facebook pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi

Autorităţile de la Moscova au reuşit să convingă Facebook să închidă pagina care făcea apel la organizarea unui reuniuni pentru susţinerea opozantului numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, provocând furia utilizatorilor de Internet, duminică.

208 afișări
Imaginea articolului Moscova obţine blocarea unei pagini de Facebook pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Susţinători ai lui Navalnîi au creat o pagină pe Facebook pentru organizarea unui eveniment la 15 ianuarie, dată la care este aşteptat verdictul în procesul lui Navalnîi, acuzat că împreună cu fratele său a deturnat 27 de milioane de ruble (aproximativ 360.000 de euro) în detrimentul firmei franceze Yves Rocher.

Duminică, Roskomnadzor (Serviciul federal rus pentru tehnologia informaţiei şi supravegherea comunicaţiilor) a anunţat că pagina a fost blocată la ordinul procurorului general.

Procurorul "a cerut limitarea accesului la câteva surse de informare, inclusiv la reţele de socializare care fac apel la manifestaţii neautorizate. Cererea a fost satisfăcută", a declarat purtătorul de cuvânt al Roskomnadzor, Vadim Ampelonski, citat de agenţia RIA-Novosti.

Pagina de Facebook, intitulată "Reuniune publică pentru discutarea verdictului", adunase peste 12.000 de membri în momentul închiderii şi mai poate fi deschisă doar cu ajutorul unei adrese IP din afara Rusiei.

Navalnîi s-a arătat indignat pe pagina sa de Facebook, apreciind că "este vorba de un comportament mai degrabă neplăcut şi surprinzător din partea Facebook-ului rusesc".

Suţinătorii lui Navalnîi au creat rapid pagini noi, inclusiv unele care denunţă "cenzura" pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici