Motivul pentru care Facebook a acceptat să plătească Franţei 106 milioane de euro

  • Facebook a acceptat să plătească guvernului francez 106 milioane de euro pentru a soluţiona o dispută pentru veniturile obţinute în ţară.
  • Plata acoperă ultima decadă a operaţiunilor sale din Franţa, relatează BBC.
  • Gigantul a fost, de asemenea, de acord să plătească 8,46 milioane de euro în taxe pentru veniturile din Franţa pentru 2020 - cu 50% mai mult decât în ​​2019.
2151 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Facebook a acceptat să plătească Franţei 106 milioane de euro

Motivul pentru care Facebook a acceptat să plătească Franţei 106 milioane euro

"Plătim impozitele pe care le datorăm pentru fiecare piaţă în care operam", a declarat o purtătoare de cuvânt a Facebook.

"Ne luăm în serios obligaţiile fiscale şi lucrăm strâns cu autorităţile fiscale din întreaga lume pentru a asigura respectarea tuturor legilor fiscale aplicabile şi pentru a rezolva eventualele litigii, aşa cum am procedat cu autorităţile fiscale franceze", se arată în comunicatul emis.

Franţa a împins companiile din domeniul tech să plătească mai multe taxe în ţara.

Alţi giganţi tehnologici precum Google, Apple şi Amazon au ajuns la acorduri similare cu autorităţile fiscale franceze.

Facebook a spus că, din 2018, şi-a schimbat structura de vânzări, astfel încât „veniturile din campaniile de publicitate obţinute de echipele noastre din Franţa să fie înregistrate în această ţară”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici