Navă militară americană, somată de armata iraniană în Golful Persic

Armata iraniană a transmis somaţii, miercuri, unei nave a Forţelor Navale şi unui avion militar american care se apropiau de zona în care se desfăşurau manevre navale iraniene, informează CNN.

1466 afișări
Imaginea articolului Navă militară americană, somată de armata iraniană în Golful Persic

Nava militară şi avionul american s-au îndepărtat imediat după avertismente.

Incidentul a avut loc în Strâmtoarea Hormuz, unde Forţele Navale iraniene efectuează Exerciţiul Velayat 94.

Potrivit agenţiei Fars, nava americană care a fost avertizată de iranieni este crucişătorul USS Monterey.

Situaţia intervine la mai puţin de două săptămâni după ce Iranul a capturat scurt timp zece membri ai Forţelor Navale americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici