Carismaticul Nayib Bukele a devenit noul preşedinte din El Salvador

Candidatul Nayib Bukele, fost primar şi militant pentru combaterea corupţiei, a obţinut 53% dintre voturi în cadrul alegerilor de duminică din El Salvador, devenind primul preşedinte din ultimii 30 de ani care nu face parte din unul dintre cele două partide importante din ţară, relatează BBC.

2561 afișări
Imaginea articolului Carismaticul Nayib Bukele a devenit noul preşedinte din El Salvador

Nayib Bukele a devenit noul preşedinte din El Salvador

Popularul Nayib Bukele l-a învins detaşat pe candidatul conservator Carlos Calleja (32% din voturi), considerat cel mai important contra-candidat al său.

Fostul primar, în vârstă de 37 de ani, a promis combaterea corupţiei şi a reţelelor de crimă organizată, considerate responsabile pentru una dintre cele mai mari rate de criminalitate din lume.

Potrivit The Economist, Nayib Bukele este un politician carismatic şi are mai mulţi fani pe Facebook decât preşedintele Columbiei, o ţară cu şapte ori mai mare decât populaţia din El Salvador.

Spaţiul politic din El Salvador a fost dominat pentru mai mult de 30 de ani de două partide principale - FMLN, de stânga, şi Partidul Arena, conservator.

„Azi am câştigat din prima rundă şi am făcut istorie. Am întors pagina spre putere”, a declarat Nayib Bukele, reprezentant al Partidului Gana (Alianţa Naţională)

 


 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici