Nelson Mandela este supus dializei şi răspunde la stimuli - surse. Medicii exclud posibilitatea deconectării de la aparate

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela este supus dializei şi răspunde la stimuli, anunţă o sursă medicală citată de CNN. Medicii care îl îngrijesc exclud posibilitatea debranşării acestuia de la aparate atât timp cât organele vitale "nu se confruntă cu deficienţe reale"

389 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela este supus dializei şi răspunde la stimuli - surse. Medicii exclud posibilitatea deconectării de la aparate

Nelson Mandela este supus dializei şi răspunde la stimuli - surse

UPDATE: Medicii lui Nelson Mandela exclud, pentru moment, posibilitatea deconectării de la aparate

Medicii care îl îngrijesc pe fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela exclud posibilitatea debranşării acestuia de la aparate atât timp cât organele vitale "nu se confruntă cu deficienţe reale", relatează AFP.

"S-a discutat despre debranşare", a declarat Denis Goldberg, un prieten al lui Mandela. "Dar medicii au spus că vor analiza această opţiune doar în cazul unor deficienţe reale ale organelor vitale", a explicat el.

Nelson Mandela, care este conectat la aparate respiratorii, este supus şi dializei, a precizat sursa citată de CNN.

Există informaţii contradictorii în legătură cu starea lui Mandela, în vârstă de 94 de ani, internat de aproape o lună din cauza unei infecţii pulmonare care a recidivat. Conform unui document judiciar din 26 iunie, fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela ar fi "într-o stare vegetativă permanentă", iar medicii ar fi recomandat deconectarea de la aparatele care îl menţin în viaţă.

În paralel, Preşedinţia sud-africană a respins informaţiile, explicând că Nelson Mandela rămâne în stare "critică, dar stabilă". Pe de altă parte, un prieten care l-a vizitat luni a declarat că Nelson Mandela era "conştient" şi chiar a încercat să mişte ochii şi gura.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici