Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Am un moral foarte bun deoarece mi-am trăit viaţa" - VIDEO

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, spitalizat în stare critică la aproape 95 de ani, îşi privea moartea cu "optimism" încă din 1998, potrivit unei înregistrări video realizate de un amator şi dezvăuite de postul de televiziune american CBS.

406 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Am un moral foarte bun deoarece mi-am trăit viaţa" - VIDEO

Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Am un moral foarte bun deoarece mi-am trăit viaţa"

"Mă apropii de sfârşit dar rămân optimist. Am un moral foarte bun deoarece mi-am trăit viaţa", declară Nelson Mandela în această înregistrare video realizată în timpul unei vizite la un adolescent ce avea o tumoră la creier.

"Dacă nu eşti optimist şi moralul tău nu este ridicat, medicina nu va fi foarte eficientă", a adăugat el, conform CBS.

Eroul luptei antiapartheid, care a petrecut 27 de ani în închisorile regimului rasist, avea atunci 80 de ani şi era preşedintele Africii de Sud din 1994.

În prezent, el se zbate între viaţă şi moarte la un spital din Pretoria, unde a fost internat la 8 iunie din cauza recidivării unei infecţii pulmonare de care suferă de doi ani şi jumătate.

Starea sa este "critică" dar "nu vegetativă", a declarat joi seara preşedinţia sud-africană.

Potrivit unor documente juridice datate 26 iunie şi obţinute de AFP, el se afla, la jumătatea săptămânii trecute, în stare vegetativă, iar familia sa, la sfatul medicilor, intenţiona să îl debranşeze de la aparatele care îl menţineau în viaţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici