Nemeth Zsolt: Autorităţile ungare nu au fost informate de interzicerea intrării în România a unor cetăţeni

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt afirmă că autorităţile ungare nu au fost încă informate despre decizia privind interzicerea intrării în România a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, dar vor analiza dacă este în armonie cu legislaţia internaţională.

461 afișări
Imaginea articolului Nemeth Zsolt: Autorităţile ungare nu au fost informate de interzicerea intrării în România a unor cetăţeni

Nemeth Zsolt (Imagine: Balasz Attila/ Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că Guvernul Ungariei nu a fost încă informat despre decizia autorităţilor române privind interzicerea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom analiza, dar până în prezent nu am primit nicio informare din partea Guvernului român", a spus secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.

Nemeth a precizat că, după ce vor primi o informare oficială, autorităţile ungare vor analiza dacă decizia autorităţilor române este în armonie cu legislaţia europeană şi cea internaţională asumată de România.

"Subiectul analizei noastre se va direcţiona, principal, dacă decizia Guvernului român este în armonie cu angajamentele statului privind legislaţia europeană şi internaţională", a afirmat secretarul de stat ungar.

Autorităţile române au decis interzicerea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik, urmând să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili, anunţa, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"În urma activităţii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale ale legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, au fost instituite măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari, care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik", declara Dajbog.

Despre aceştia, preciza purtătorul de cuvânt al MAI, s-a stabilit "cu certitudine că sunt implicaţi în activităţi de natură a justifica măsurile dispuse în condiţiile legii".

"La acest moment, suntem într-o procedură de informare a autorităţilor ungare, pentru a avea certitudinea că şi persoanele vizate sunt informate", spunea Monica Dajbog.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici