Nicolae Timofti: Republica Moldova intenţionează să semneze Acordul de asociere, în pofida presiunilor

Republica Moldova îşi va exercita "dreptul suveran" de semnare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană în pofida presiunilor externe de natură politică şi economică, afirmă preşedintele Nicolae Timofti, citat de AP.

611 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti: Republica Moldova intenţionează să semneze Acordul de asociere, în pofida presiunilor

Nicolae Timofti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nicolae Timofti nu a menţionat Rusia, dar această ţară se opune semnării Acordului de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Preşedintele R.Moldova a făcut aceste declaraţii după ce luni s-a întâlnit cu Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avertizat vineri, la Tiraspol, că semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană ar putea avea consecinţe foarte grave asupra Republicii Moldova, subliniind că Transnistria este "sub patronajul Rusiei" şi că nu i se va "permite nimănui să o supere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici