Nicolas Sarkozy face apel la "sânge rece" şi "demnitate" în cazul lui Dominique Strauss-Kahn

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a lansat marţi un apel la "muncă, sânge rece, curaj, unitate", dar şi la "demnitate", în contextul în care cazul directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, afectează întreaga clasa politică, a declarat un reprezentant al majorităţii.

300 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy face apel la "sânge rece" şi "demnitate" în cazul lui Dominique Strauss-Kahn

Nicolas Sarkozy face apel la "sânge rece" şi "demnitate" în cazul lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sângele-rece, curajul, unitatea şi, aş adăuga, demnitatea, este linia de conduită a majorităţii", a declarat Sarkozy, fără să citeze numele lui Dominique Strauss-Kahn, în trimpul unui mic dejun cu oficiali din cadrul majorităţii UMP (dreapta).

Dominique Strauss-Kahn, prezentat de unele sondaje drept câştigător în alegerile prezidenţiale din 2012, în faţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, a fost arestat sub acuzaţia de agresiune sexuală, sechestrare şi tentativă de viol asupra unei tinere, într-o cameră a unui hotel din New York. El a negat toate faptele de care este acuzat şi va pleda nevinovat.

El şi-a petrecut, deja, prima noapte în închisoarea Rikers Island din New York, după ce judecătoarea în faţa căreia a fost prezentat i-a refuzat eliberarea sub cauţiune.

De la sfârşitul săptămânii, Guvernul şi conducerea Partidului Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) au făcut apel la reţinere şi la respectarea prezumţiei de nevinovăţie în acest caz.

"Oamenii sunt preocupaţi de dificultăţile din viaţa lor cotidiană. Noi trebuie să conducem această ţară, suntem tari ca munţii, şi cred că nu doar de la sfârşitul acestei săptămâni", a continuat preşedintele, citat de aceeaşi sursă.

"Trebuie să urmăm această linie, avem o muncă de făcut", a adăugat el, citând reuniunile G8 şi G20.

Franţa deţine, în prezent, preşedinţia Grupului celor opt cele mai industrializate ţări din lume (G8) şi G20 (care include şi ţările emergente). Un summit G8 este prevăzut, peste zece zile, la Deauville (nord-vest), la care urma să participe şi directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici