Nigel Farage preferă imigranţii din India şi Australia, în locul est-europenilor

Liderul partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, a declarat că ar prefera ca în Marea Britanie să vină imigranţi din India şi Australia, în loc de est-europeni, deşi anterior afirma că partidul său nu discriminează în funcţie de naţionalitate, relatează The Guardian.

194 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage preferă imigranţii din India şi Australia, în locul est-europenilor

Nigel Farage preferă imigranţii din India şi Australia, în locul est-europenilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul UKIP a precizat, într-un interviu pentru BBC difuzat miercuri seara, că preferă imigranţii din ţări care au culturi asemănătoare celei britanice. "Trebuie să mărturisesc că am o anumită preferinţă. Cred că, în mod natural, oamenii din India şi Australia pot mai degrabă să vorbească engleză, să înţeleagă legislaţia şi să aibă o legătură cu această ţară, faţă de persoane din ţări care nu şi-au revenit deplin după ce au stat după Cortina de Fier", a declarat el.

Farage afirma în trecut că este singurul lider de partid cu o politică nediscriminatorie privind imigraţia, în condiţiile în care UKIP nu ar prefera imigranţii din Uniunea Europeană în faţa celor din alte ţări. "Vreau să avem o politică a imigraţiei nediscriminatorie, pentru că în prezent discriminăm în favoarea persoanelor din Polonia, România sau Bulgaria, indiferent cine sunt ei, şi discriminăm împotriva celor din Noua Zeelandă, India, Canada", declara el în 2014.

Liderul UKIP a sugerat că partidul său a folosit adesea o retorică dură la adresa imigraţiei pentru a ieşi în evidenţă. Întrebat despre dorinţa sa de a împiedica sosirea în Marea Britanie a unor imigranţi bolnavi de HIV sau care au cazier judiciar, el a afirmat că un astfel de limbaj este necesar uneori pentru "a trezi oamenii".

Farage susţine că UKIP nu foloseşte un ton negativ în campania electorală actuală şi "nu mai are nevoie să folosească argumentele negative privind efectele avute de imigraţie asupra locurilor în şcolile primare, serviciilor de sănătate sau salariilor".

Cu toate acestea, el a menţionat impactul imigraţiei asupra serviciilor publice de mai multe ori în timpul campaniei, subliniind inclusiv că ar fi greşit să se finanţeze tratamentul imigranţilor bolnavi de HIV, când statul nu îşi permite medicamente pentru o bătrână de 80 de ani cu cancer la sân.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici