Nikol Paşinian anunţă încheierea protestelor, după ce a obţinut susţinerea Partidului Republican

Liderul opoziţiei din Armenia, Nikol Paşinian, a anunţat miercuri că a oprit protestele naţionale, după ce Partidul Republican, aflat la guvernare, a sugerat că îi va susţine candidatura la funcţia de premier interimar, relatează site-ul postului BBC.

281 afișări
Imaginea articolului Nikol Paşinian anunţă încheierea protestelor, după ce a obţinut susţinerea Partidului Republican

Nikol Paşinian anunţă încheierea protestelor, după ce a obţinut susţinerea Partidului Republican

Sute de persoane au blocat mai multe străzi din centrul Erevanului şi drumuri care leagă capitala de aeroport, după ce Paşinian nu a primit suficiente voturi în Parlament pentru a deveni premier.

Paşinian a declarat că poziţia partidului încă trebuie clarificată, însă protestele vor fi încheiate pentru o zi.

Membrii Partidului Republican au anunţat printr-un comunicat că nu vor nominaliza propriul candidat şi că vor susţine pe altcineva în cadrul alegerilor de săptămâna viitoare, fără a menţiona direct numele lui Paşinian.

Dacă noul premier nu va fi ales la data de 8 mai, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate noi alegeri.

"Problema a fost practic rezolvată. Toate formaţiunile au zis că îmi vor susţine candidatura. Vom suspenda protestele şi ne vom odihni", a declarat Paşinian pentru susţinătorii săi din Erevan.

Premierul Serzh Sargsyan, care a deţinut funcţia de preşedinte al Armeniei din anul 2008 până în 2018, a fost obligat să demisioneze pe fondul protestelor ample.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici