Noi confruntări între poliţia israeliană şi manifestanţii palestinieni în zona Moscheei Al-Aqsa. Nivelul de securitate în zonă rămâne la cote maxime

Confruntări violente au avut loc joi între poliţia israeliană şi manifestanţii palestinieni în vecinătatea Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, la scurt timp după ce zona a fost redeschisă şi detectoarele de metale de la intrare au fost înlăturate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

230 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări între poliţia israeliană şi manifestanţii palestinieni în zona Moscheei Al-Aqsa. Nivelul de securitate în zonă rămâne la cote maxime

Noi confruntări între poliţia israeliană şi manifestanţii palestinieni în zona Moscheei Al-Aqsa

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, după ce palestinienii au aruncat cu pietre către porţile de acces de la Muntele Templului, o zonă considerată sfântă atât de musulmani, cât şi de evrei.

Potrivit Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, 56 de palestinieni au fost răniţi după ce au fost agresaţi de către forţele de ordine. Mai multe persoane au suferit fracturi şi leziuni provocate de gloanţele de cauciuc.

Mii de musulmani au venit joi la Moscheea Al-Aqsa, pentru primele rugăciuni organizate din ultimele două săptămâni. Tensiunile ar fi izbucnit atunci când trupele israeliene au închis una dintre porţile de acces, deşi mai mulţi pelerini încercau să intre.

Şeful poliţiei israeliene, Roni Alsheikh, a anunţat că nivelul de securitate în zonă rămâne la cote maxime, iar restricţiile privind accesul la Moscheea Al-Aqsa depind de ordinea publică.

Recent, poliţia israeliană a dispus înlăturarea detectoarelor de metale, a instalat camere de supraveghere şi intenţionează să folosească detectoare portabile.

Facţiunile palestiniene rivale Hamas şi Fatah au anunţat proteste ample pentru vineri în estul Ierusalimului şi în Cisiordania, întrucât consideră că Israelul încearcă să controleze locul de pelerinaj şi rugăciune.

Măsurile extreme de securitate din Ierusalim au fost luate după ce, săptămâna trecută, militanţi arabi au deschis focul în zona de pelerinaj din Ierusalim, ucigând doi poliţişti israelieni. Moscheea Al-Aqsa a fost închisă timp de două zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici