Noi confruntări militare la frontiera dintre Azerbaidjan şi Armenia / Bilanţul a ajuns la 16 morţi

  • Confruntările militare continuă la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan
  • Bilanţul schimburilor de focuri a ajuns la 16 morţi
  • Naţiunile Unite, SUA şi Rusia au condamnat violenţele şi au îndemnat ambele părţi să dea dovadă de reţinere
1197 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări militare la frontiera dintre Azerbaidjan şi Armenia / Bilanţul a ajuns la 16 morţi

Sursa FOTO: Profimedia

Confruntările armate au continuat marţi la frontiera dintre Azerbaidjan şi Armenia, bilanţul ajungând la 16 morţi, afirmă surse militare citate de agenţia Associated Press.

Schimburile de focuri au loc în zonele de frontieră Tavuch şi Dondar Gushchu. Ambele ţări utilizează sisteme de artilerie şi drone de atac.

Azerbaidjanul a anunţat marţi că a pierdut în total 13 militari şi un civil în cele trei zile de confruntări, iar Armenia a raportat moartea a patru militari.

Oficialii armeni susţin că drone azere au atacat infrastructură civilă în oraşul Berd. Una dintre dronele azere a fost doborâtă, a declarat Shushan Stepanyan, purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Apărării.

Armenia şi Azerbadjan sunt în conflict de la începutul anilor 1990 pentru controlul asupra enclavei cu populaţie majoritar armeană Nagorno-Karabah.

Turcia a anunţat că menţine susţinerea pentru Azerbaidjan.

Statele Unite şi Rusia, care coprezidează Grupul Minsk al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), au condamnat violenţele şi au îndemnat ambele părţi să dea dovadă de reţinere.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a exprimat "preocupare profundă" în legătură cu schimburile de focuri, oferindu-se să medieze.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a cerut, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, "încetarea imediată a focului" şi "reducerea tensiunilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici