Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct

Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct, miercuri, acţiunea fiind o nouă etapă a programului de relansare a radiodifuzorului public, după închiderea intempestivă, în urmă cu peste două luni, a fostului post TV public ERT.

417 afișări
Imaginea articolului Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct

Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct, miercuri (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Televiziunea publică din Grecia a emis în direct, miercuri, între orele 05.00 - 07.00 GMT, difuzând o emisiune de ştiri prezentată de doi foşti jurnalişti celebri ai ERT, fostul post TV public, închis fără preaviz pe 11 iunie de premierul grec Antonis Samaras.

Este vorba de prima emisiune în direct a noului post public DT, care, din 11 iulie, a difuzat doar reluări ale unor filme vechi alb-negru şi documentare, cele mai multe produse de "defuncta" ERT.

După emisiunea de miercuri dimineaţă, cei doi jurnalişti le-au dat întâlnire telespectatorilor pentru o nouă sesiune de informaţii joi, de la ora 05.00 GMT, promiţând că vor fi pe micile ecrane "în fiecare zi". După emisiunea de ştiri în direct au urmat redifuzări de vechi programe.

De la ora 18.00 GMT, postul DT va difuza meciurile zilei din Liga Campionilor.

Ministrul responsabil de audiovizualul public din Grecia, Pantelis Kapsis, a anunţat anterior că reluarea programelor originale, difuzate în direct, se va face treptat pe noul post de televiziune public. La jumătatea lunii august, ministerul a publicat o listă care cuprindea numele a 5.800 de persoane, printre care foşti angajaţi ai ERT, care vor lucra la noul post TV. Lor li se vor alătura circa 1.400 de noi angajaţi.

În acelaşi timp, mai mulţi jurnalişti ai fostei ERT continuă să ocupe sediul istoric al radioteleviziunii publice din Grecia, situat în nordul Atenei, de unde produc şi difuzează emisiuni de informaţii transmise online, mai ales pe site-ul ertopen.com.

Aceste emisiuni erau difuzate şi pe site-urile European Broadcasting Union (EBU), însă acest lucru nu se mai întâmplă începând de miercuri dimineaţă, pentru că această organizaţie a televiziunilor publice europene a luat act de începerea emisiei în direct pe noul post TV public DT, al cărui sediu se află în Atena.

Închiderea ERT - parte a unui plan de reduceri bugetare - a dus la concedierea a 2.600 de angajaţi şi a stârnit un val de emoţie în lumea întreagă, întrucât nicio ţară democratică nu şi-a închis vreodată televiziunea publică, considerată garantul pluralismului informaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici