Nu toţi vor să vadă Ucraina înarmată de occidentali. Fostul premier italian Giuseppe Conte critică strategia Vestului

Fostul premier italian Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S), a reafirmat joi că se opune furnizării de armament suplimentar Ucrainei, criticând abordarea Statelor Unite şi Marii Britanii şi cerând negocieri de pace pentru încheierea războiului cu Rusia.

3983 afișări
Imaginea articolului Nu toţi vor să vadă Ucraina înarmată de occidentali. Fostul premier italian Giuseppe Conte critică strategia Vestului

UPDATE:Fostul premier italian Giuseppe Conte critică strategia SUA,M.Britanii de înarmare a Ucrainei

„În acest moment, Ucraina nu face nimic cu un tanc italian. Au arme sofisticate furnizate de Statele Unite şi de Marea Britanie. În privinţa sancţiunilor, eu am fost primul care a răspuns afirmativ, sigur că vor fi menţinute. Adevărata temă, şi am obosit să o menţionez, este că această strategie pe care o aplicăm nu oferă nicio cale de ieşire. Este o strategie decisă la Washington şi Londra, iar Guvernul italian o urmează puţin orbeşte", a declarat Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, populistă, antisistem), la o emisiune a postului tv RAI 1, conform agenţiei Adnkronos.

"Uniunea Europeană nu reuşeşte să exprime o direcţie politică, iar acest lucru îmi displace mult. Suntem în alianţa euro-atlantică şi vom rămâne, dar cu o contribuţie critică. Acesta este un război în Europa, iar Uniunea Europeană trebuie să indice direcţia. Iar unicul drum de ieşire sunt negocierile de pace", a insistat Giuseppe Conte, care a fost premier al Italiei în perioada iunie 2018 – februarie 2021.

Italia va organiza duminică, 25 septembrie, alegeri parlamentare anticipate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici