Numărul imigranţilor extracomunitari în Marea Britanie a depăşit numărul celor veniţi din ţări UE

Numărul imigranţilor care ajung în Marea Britanie şi care provin din ţări care nu fac parte din Blocul comunitar l-a depăşit în anul 2017 pe cel al imigranţilor proveniţi din ţări membre ale UE, arată o statistică publicată de Oficiul pentru Statistici Naţionale, relatează site-ul Politico.eu

546 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor extracomunitari în Marea Britanie a depăşit numărul celor veniţi din ţări UE

Numărul imigranţilor extracomunitari în Marea Britanie a depăşit numărul celor veniţi din ţări UE

Schimbarea se datorează scăderii semnificative în ultimul an a imigranţilor proveniţi din ţări membre ale Uniunii Europene.

Numărul cetăţenilor UE care au ajuns în Marea Britanie în ultimul an este de 220.000, ceea ce reprezintă o scădere de 47.000 de imigranţi faţă de anul 2016, în timp ce numărul cetăţenilor UE care au părăsit statul britanic a avut cea mai mare creştere din 2008, ajungând la 130.000 de persoane în 2017.

Totalul persoanelor care au plecat din ţări care nu fac parte din UE în Marea Britanie a ajuns la 285.000 în 2017, fiind în plus 26.000 de persoane faţă de anul precedent.

Potrivit Oficiului pentru Statistici Naţionale, scăderea numărului imigranţilor din statele membre UE nu a avut loc doar din cauza Brexit-ului, ci şi se datorează şi creşterii economice din zona euro, care încurajează cetăţenii să îşi caute locuri de muncă mai apropiate de casă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici