Numele lui Nicolas Sarkozy, menţionat din nou în cazul Liliane Bettencourt

Carnetele de note ale unui fotograf monden confiscate de poliţie atribuie moştenitoarei grupului L'Oreal, Liliane Bettencourt, afirmaţii potrivit cărora Nicolas Sarkozy ar fi primit bani de la Bettencourt în timpul campaniei prezidenţiale din 2007, relatează mai multe surse din presă.

38 afișări
Imaginea articolului Numele lui Nicolas Sarkozy, menţionat din nou în cazul Liliane Bettencourt

Numele lui Nicolas Sarkozy, menţionat din nou în cazul Liliane Bettencourt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotograful prezintă în carnetele sale, la data de 26 aprilie 2007, adică între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale franceze, o confidenţă a lui Bettencourt în legătură cu diverse solicitări de ordin financiar, menţionând în special numele lui Nicolas Sarkozy, potrivit site-ului de informaţii Mediapart, ziarului Le Monde şi site-ului săptămânalului Le Point.

Potrivit Le Point, la data de 26 aprilie, aceste carnete conţin "o însemnare ce pare să o citeze pe bătrâna doamnnă în vârstă de 87 de ani: «de Maistre (Patrice de Maistre, administratorul averii miliardarei) mi-a spus că Sarkozy îmi cere încă bani. Dacă spun da, cum pot să fiu sigură că el îi dă (banii)?»".

"Ea nu mi-a spus dacă (banii) erau pentru Neuilly (bogat oraş de la periferia pariziană unde Nicolas Sarkozy a fost viceprimar), pentru campania lui sau pentru altceva. Poate că nu erau pentru el", a declarat pentru poliţişti Banier, în iulie, potrivit procesului verbal de audiere citat de Mediapart şi Le Monde.

"Acestea sunt lucrurile pe care mi le-a spus, dar nu ştiu dacă sunt adevărate", a adăugat Jean-Marie Banier, aflat în centrul unui conflict familial, acuzat de fiica moştenitoarei grupului cosmetic că a abuzat de slăbiciunea mamei sale pentru a obţine cadouri estimate la un miliard de euro.

În faţa anchetatorilor, Banier a lăsat să planeze îndoiala asupra exactitudinii declaraţiilor lui Bettencourt, afirmând că ea "menţionase de mai multe ori solicitări de bani, înşelându-se asupra persoanei care le făcea".

În cadrul acestui scandal, fosta contabilă al lui Bettencourt, Claire Thibout, a evocat sume ilegale de bani în numerar oferite unor oameni politici de cuplul Bettencourt.

Ea l-a acuzat pe fostul trezorier al partidului prezidenţial UMP şi actual ministru al Muncii, Eric Woerth, că a colectat ilegal fonduri de la Bettencourt pentru a finanţa campania lui Nicolas Sarkozy în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici