O adolescentă din Bangladesh, biciuită până la moarte pentru că s-a "lăsat" violată de propriul văr

O adolescentă din Bangladesh, care a fost bătută şi violată de vărul său, a fost pedepsită pentru adulter, ea fiind biciuită până a murit, însă autorităţile au decis că fata de 14 ani s-a sinucis, relatează www.stirileprotv.ro.

161 afișări

Chiar dacă mama a pledat pentru inocenţa fetei, Hena Akhter a fost condamnată pentru adulter; drept pedeapsă primind 101 lovituri de bici, potrivit Stirileprotv.ro.

Fata a căzut din picioare la a 70-a lovitură şi a fost dusă de urgenţă la spital, unde a murit după o săptămână.

Raportul întocmit în urma necropsiei nota că adolescenta s-a sinucis, însă o ancheta ulterioară a scos la iveală ororile prin care a trecut Hena.

Hena Akhter a copilărit într-o colibă din satul Shariantpur, pe care o împărţea cu mai mulţi membri ai familiei ei. Într-o noapte, potrivit surorii lui Hena, vărul acesteia, Mahbub Khan, a bătut-o şi violat-o pe adolescentă. Când nevasta bărbatului a intervenit, sora fetei a reuşit să o scape din mâinile atacatorului.

A doua zi totul a ieşit la iveală, iar cei doi au fost învinovăţiţi de relaţie nepotrivită. Însă, în timp ce bărbatul a primit numai câteva lovituri de bici, Hena a fost lovită de 70 de ori înainte să se prăbuşească din picioare.

Adevărul despre coşmarul fetei a fost făcut public după ce corpul adolescentei a fost exhumat şi medicii legişti au descoperit adevărata cauza a morţii: hemoragie internă.

Autorităţile i-au învinovăţit pe medicii care au făcut autopsia iniţială de fals în acte, fiind, totodată, arestate mai multe persoane care au fost implicate în decesul tinerei, inclusiv pe vărul acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici