O canadiancă se judecă de patru ani cu Apple pentru a putea scrie cartea soţului ei decedat

  • O femeie din Canada se află de 4 ani într-un proces Apple
  • Carol Anne Noble cere acces la contul Apple aflat pe numele soţului ei care a decedat
  • Apple refuză să-i ofere acces la contul care conţine ultimele clipuri ale soţului ei
811 afișări
Imaginea articolului O canadiancă se judecă de patru ani cu Apple pentru a putea scrie cartea soţului ei decedat

O canadiancă se judecă de patru ani cu Apple pentru a putea scrie cartea soţului ei decedat

O văduvă din Canada se războieşte de patru ani cu Apple. Femeia cere să primească acces la contul soţului ei care a decedat în 2016.

Soţul lui Carol Anne Noble şi-a pierdut viaţa din cauza unei forme rare de cancer la măduvă. A trecut 6 luni prin chinuri şi a documentat fiecare moment cu ajutorul unui iPhone. Spera să îşi revină şi să povestească experienţa.

„Ultimele lui cuvinte au fost: acum tu trebuie să scrii cartea", poveşte Carol Anne.

Bărbatul a murit la sfârşitul lui 2016, înainte să-i transmită parola la contul Apple soţiei. Acum, femeia caută de 4 ani să convingă compania americană să-i permită acces la cont. Apple refuză: cere ordin de la judecător care poate costa de la 2.000 de dolari în sus.

Nu este prima dată când Apple refuză să ofere acces la conturile pe care le deţine. A fost implicată chiar într-un proces cu FBI după atacul terorist din California din 2015. A refuzat atunci să creeze un software care să deblocheze iPhone-ul atacatorului. FBI s-a folosit până la urmă de un terţ care a reuşit să deblocheze telefonul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici