O capsulă a timpului, îngropată în 1795 de doi revoluţionari americani, a fost scoasă la suprafaţă - VIDEO

O capsulă a timpului îngropată în 1795 a fost descoperită, joi, în Boston. Capsula fusese îngropată de către revoluţionarii americani Samuel Adams şi Paul Revere.

12308 afișări
Imaginea articolului O capsulă a timpului, îngropată în 1795 de doi revoluţionari americani, a fost scoasă la suprafaţă - VIDEO

O capsulă a timpului, îngropată în 1795 de doi revoluţionari americani, a fost descoperită (Imagine: captura video)

Capsula a fost găsită de câţiva muncitori în piatra de temelie a Casei Guvernului din Massachusetts (Massachusetts State House), fiind îngropată acolo în 1795, anul în care a început construcţia clădirii, potrivit CNN.

În momentul în care au descoperit-o, muncitorii au chemat un expert local de la Muzeul artelor frumoase, care a petrecut cea mai mare parte a zilei de joi încercând să scoată capsula din piatra de temelie.

"Ştim că în interiorul capsulei se află o farfurie a lui Paul Revere, hârtii şi monede din 1600", a declarat secretarul de stat din Massachusetts, William Galvin, care deţine şi şefia comisiei monumentelor istorice. "Ar putea conţine şi alte lucruri, dar nu ştim încă", a adăugat acesta.

Galvin a precizat că săptămâna viitoare vor fi aflate toate componentele capsulei. Pentru moment, se face un examen aprofundat - inclusiv raze X - de către personalul muzeului.

Aceasta nu este prima dată când capsula a fost găsită, susţine Galvin. În 1855, ea a fost dezgropată în timpul unor reparaţii, dar pusă la loc.

Au fost luate atunci măsuri speciale de precauţie pentru protecţia capsulei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici