O donatoare a Partidului Democrat, nominalizată pentru funcţia de ambasadoare a SUA în Franţa

O femeie de afaceri şi donatoare a Partidului Democrat, Jane Hartley, a fost nominalizată de către preşedintele american Barack Obama pentru funcţia de ambasadoare a Statelor Unite în Franţa, a anunţat Casa Albă.

63 afișări
Imaginea articolului O donatoare a Partidului Democrat, nominalizată pentru funcţia de ambasadoare a SUA în Franţa

O donatoare a Partidului Democrat, nominalizată pentru funcţia de ambasadoare a SUA în Franţa (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

În cazul în care nominalizarea lui Jane Hartley va fi confirmată de către Senat, ea va ocupa un post care a rămas vacant din noiembrie, după ce fostul ambasador Charles Rivkin a devenit adjunctul secretarului pentru Afaceri Economice.

Executivul american a anunţat această nominalizare la unul dintre principalii aliaţi ai Statelor Unite în Europa în ziua în care Barack Obama sărbătorea în Normandia 70 de ani de la Debarcare.

Hartley, în vârstă de 63 de ani, este preşedinta-directoare generală a Observatory Group, o firmă de consultanţă economică şi politică din Manhattan.

Ea a primit, la locuinţa sa de la New York, donatori ai Partidului Democrat şi a colectat cel puţin 500.000 de dolari pentru susţinerea lui Obama începând din 2012, potrivit ziarului The Washington Post.

Ea şi soţul ei, investitotul Ralph Schlosstein, sunt consideraţi unul dintre cuplurile cele mai vizibile din mediile economic şi financiar.

Hartley urmează să ofere "bogăţia experienţei şi talentului său", a declarat Obama, citat în comunicatul Casei Albe.

O fostă vicepreşedintă pentru comunicare la Westinghouse Broadcasting, Hartley a lucrat pentru Administraţia preşedintelui democrat Jimmy Carter, (1977-1981).

Administraţia Obama s-a aflat într-un conflict, la începutul anului, cu corpul diplomatic, care s-a arătat deranjat de nominalizarea în posturi prestigioase în străinătate a unor personalităţi alese din motive politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici