O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari. Secretarul Trezoreriei: "Sunt mândru" - VIDEO

Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, a anunţat miercuri că Biroul de Gravură şi Imprimare va înlocui actuala faţă a bancnotei de zece dolari, cu portretul lui Alexander Hamilton, în favoarea uneia cu portretul lui Hamilton şi al unei femei a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

1052 afișări
Imaginea articolului O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari. Secretarul Trezoreriei: "Sunt mândru" - VIDEO

O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari. Secretarul Trezoreriei: "Sunt mândru"

"Sunt mândru să anunţ astăzi că noua bancnotă de zece dolari va fi prima bancnotă în mai mult de un secol care va avea imprimat portretul unei femei", a declarat Jack Lew pe YouTube. "Acest demers istoric a avut nevoie de ani buni pentru a fi realizat", a precizat acesta.

Lew va decide până la sfârşitul anului ce femeie va împărţi faţa bancnotei de zece dolari cu Hamilton. Noua versiune a bancnotei va apărea în 2020, atunci când se vor împlini 100 de ani de la adoptarea Amendamentului 19, care a acordat femeilor dreptul la vot.

Singurul criteriu legal care trebuie să fie îndeplinit de o personalitate care se află pe bancnotă este ca aceasta să fie decedată. Cu toate acestea, Trezoreria a declarat pentru New York Times că Lew este în căutarea unei femei "care a fost o campioană a democraţiei incluzive".

Presiunea pentru apariţia unei femei pe o monedă sau bancnotă americană este exercitată de o perioadă îndelungată de timp. În martie, organizaţa "Women on 20s" a realizat un sondaj: care personalitate de sex feminin să îl înlocuiască pe preşedintele Andrew Jackson de pe bancnota de 20 dolari.

Printre cele 15 de femei celebre au fost Rosa Parks, Eleanor Roosevelt, Clara Barton şi Harriet Tubman. În luna mai, a fost anunţat că Harriet Tubman a învins-o pe Prima Doamnă Eleanor Roosevelt, obţinând aproape 34% din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici