O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, inclusiv un parlamentar ucrainean, în urma unei explozii la Kiev

Ihor Mosiychuk, parlamentar din partea Partidului Radical, se numără printre cele trei persoanele rănite în urma unei explozii care s-a produs miercuri seara la Kiev, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Interne, care a precizat că o a patra persoană a decedat în urma rănilor suferite. Formaţiunea de care aparţine parlamentarul rănit afirmă că ar fi fost vorba de o "tentativă de asasinat".

738 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, inclusiv un parlamentar ucrainean, în urma unei explozii la Kiev

O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, inclusiv un parlamentar ucrainean, în urma unei explozii la Kiev

"În total au fost răniţi patru oameni în urma exploziei. Din păcate, unul nu a putut fi salvat. A murit pe drum spre spital în urma rănilor suferite. Bărbatul avea în jur de 30 de ani şi identitatea lui urmează să fie confirmată", a declarat un oficial ucrainean, potrivit agenţiei Reuters.

Ihor Mosiychuk a fost rănit, fiind transportat la spital, a declarat un alt parlamentar, citat de agenţia de presă UNIAN.

Incidentul s-ar fi produs în momentul în care Mosiychuk părăsea clădirea televiziuni Espresso, a adăugat parlamentarul Andriy Lozovyi, care a precizat că un vehicul ar fi explodat chiar în acel moment.

Partidul Radical a catalogat incidentul drept o "tentativă de asasinat", acuzând "servicii secrete inamice" că ar fi pus la cale această acţiune.

"Tentativa de asasinat împotriva lui Mosiychuk are legătură cu activităţile profesionale şi părerile sale politice", a transmis Oleg Lyashko, liderul formaţiunii.

"În mod clar, aceasta este opera serviciilor secrete inamice", a completat politicianul, aparent făcând referire la Rusia, informează site-ul postului France 24.

Ministerul de Interne de la Kiev nu a făcut comentarii în legătură cu circumstanţele producerii exploziei.

Mosiychuk a fost închis în perioada 2011-2014, fiind acuzat de legături cu un grup "terorist" ultranaţionalist. Politicianul a fost eliberat în februarie 2014, după amplele proteste violente în urma cărora preşedintele prorus Victor Ianukovic a fost îndepărtat de la putere, fiind nevoit să fugă în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici