Obama, încrezător că misiunea americană în Afganistan se va încheia în 2014

Preşedintele Barack Obama s-a declarat încrezător miercuri în faptul că misiunea americană în Afganistan se va încheia în 2014, în pofida recentelor violenţe din această ţară.

182 afișări
Imaginea articolului Obama, încrezător că misiunea americană în Afganistan se va încheia în 2014

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Războiul este foarte dificil şi niciodată nu se desfăşoară perfect. Însă, datorită perseverenţei echipelor noastre, sunt încrezător în faptul că vom putea rămâne pe drumul care va permite până în 2014 să retragem soldaţii şi să îi eliberâm din rolul de luptă", a afirmat Obama într-un interviu pentru postul de televiziune ABC.

Treizeci de persoane, printre care doi soldaţi NATO, au murit şi cel puţin 200 au fost răniţi de săptămâna trecută în revolte, atacuri şi atentate anti-americane legate de incinerarea de către soldaţi americani a unor exemplare din Coranu în baza militară de la Bagram (nord).

Statele Unite şi-au prezentat scuzele pentru incinerarea Coranului şi au explicat că gestul soldaţilor americani nu a fost intenţionat.

Obama, care a scris el însuşi o scrisoare prezentându-şi scuzele către preşedintele afgan Hamid Karzai, a apreciat că gestul a "liniştit lucrurile".

"Nu am scăpat încă. Însă orice decizie voi lua, solicitând recomandările celor de la faţa locului, va fi pentru a îi proteja cât mai bine pe soldaţii noştri şi pentru a ne asigura că îşi vor îndeplini misiunea", a adăugat preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici