Obama şi Cameron au vorbit la telefon despre situaţia din Algeria şi Mali

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au purtat joi o conversaţie telefonică, evocând în special criza ostaticilor din Algeria şi operaţiunea militară din Mali, a anunţat Casa Albă.

211 afișări
Imaginea articolului Obama şi Cameron au vorbit la telefon despre situaţia din Algeria şi Mali

Obama şi Cameron au vorbit la telefon despre situaţia din Algeria şi Mali

"Preşedintele Obama şi premierul Cameron au discutat astăzi (joi), în cadrul consultărilor regulate, despre dosare internaţionale, în special despre luarea de ostatici din Algeria", a precizat preşedinţia americană într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, ambii "lideri şi-au exprimat susţinerea faţă de eforturile comunităţii internaţionale, conduse de către Franţa, în vederea împiedicării teroriştilor să obţină un sanctuar în Mali".

În comunicat nu sunt oferite alte informaţii despre criza din această regiune, în contextul în care armata algeriană a lansat joi un asalt împotriva unei instalaţii de exploatare a gazelor, în estul ţării, unde extremişti islamişti reţineau ostatice numeroase persoane, inclusiv străini, ca măsură de represalii faţă de intervenţia militară franceză în Mali.

Guvernul algerian nu a furnizat vreun bilanţ al preţului plătit de către ostatici, limitându-se să anunţe un "număr important de ostatici eliberaţi şi, din nefericire, câţiva morţi şi răniţi".

Exprimându-şi îngrijorarea, Casa Albă a anunţat că "încearcă să obţină clarificări " de la Guvernul algerian.

"Suntem extrem de îngrijoraţi referitor la informaţii despre pierderea de vieţi" omeneşti în cursul acestei operaţiuni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui Obama, Jay Carney, care a notat imediat că "cele mai bune informaţii de care dispunem la ora actuală arată că între ostatici se află şi americani".


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici