Oficial rus: Nicio sancţiune sau restricţie nu va putea împiedica constituirea unei uniuni statale între Rusia şi Belarus

Nicio sancţiune sau restricţie nu va putea schimba cursul integrării Rusiei şi Belarusului, a declarat vineri presei preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matviyenko.

9108 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Nicio sancţiune sau restricţie nu va putea împiedica constituirea unei uniuni statale între Rusia şi Belarus

Oficial rus: Nicio sancţiune sau restricţie nu va putea împiedica constituirea unei uniuni statale între Rusia şi Belarus

"Nicio sancţiune, nicio restricţie nu va putea schimba vreodată cursul Belarusului şi al Rusiei pentru continuarea convergenţei, integrării, construirii unuei uniuni statale eficiente", a declarat Valentina Matviyenko după şedinţa plenară a Forumului Regiunilor din cele două state, ciatată de agenţia rusă de presă TASS.

"Nimic nu poate obstrucţiona acest lucru. În primul rând, este un proces istoric obiectiv. În al doilea rând, nu este doar voinţa preşedinţilor noştri, este voinţa popoarelor noastre, care văd într-un stat uniune o garanţie a securităţii, a suveranităţii statelor noastre, a multiplicării eforturilor noastre în dezvoltarea accelerată a domeniilor economice şi sociale", a adăugat ea, potrivit TASS.

Cele două state vecine fac oficial parte dintr-un "stat unional" şi poartă discuţii de ani de zile pentru a se apropia, un proces care s-a accelerat după ce preşedintele rus Vladimir Putin l-a sprijinit pe liderul belarus Alexander Lukaşenko în 2020, când regimul său a fost ameninţat de luni de proteste faţă de alegerile trucate.

Naţiunile occidentale au impus sancţiuni ambelor ţări după ce Rusia a lansat invazia în Ucraina la 24 februarie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici