Opoziţia îi îndeamnă pe sirieni să nu participe la alegerile prezidenţiale

Liderul opoziţiei siriene, Ahmad Jarba, i-a îndemnat pe sirieni să "râmână pe la casele lor" marţi, în ziua alegerilor prezidenţiale organizate de regimul de la Damasc şi care cel mai probabil vor fi câştigate de preşedintele Bashar al-Assad.

80 afișări
Imaginea articolului Opoziţia îi îndeamnă pe sirieni să nu participe la alegerile prezidenţiale

Opoziţia îi îndeamnă pe sirieni să nu participe la alegerile prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi rugăm pe toţi sirienii (...) să rămână pe la casele lor şi să nu participe la scrutinul sângeros organizat de regim", a afirmat Jarba, într-un discurs difuzat de postul de televiziune arab Al-Arabiya.

Jarba a avertizat cu privire la atacuri care pot fi comise de regim în ziua scrutinului prezidenţial.

"Regimul sirian, obişnuit cu băi de sânge, pregăteşte în această zi cu ajutorul mercenarilor şi teroriştilor săi o serie de atentate şi bombardamente asupra aşa-numitor secţii de vot", a adăugat el.

Recent, sute de refugiaţi sirieni au protestat în Liban faţă de scrutinul prezidenţial organizat în Siria.

Peste 15 milioane de cetăţeni sirieni sunt chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale programate pe 3 iunie, preşedintele Bashar al-Assad urmând să fie reales într-un scrutin catalogat de Occident drept "o farsă".

Este prima dată în ultimele cinci decenii când în scrutinul prezidenţial din Siria candidează mai mulţi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus ţara din anul 1970 până în 2000, şi fiul său, Bashar al-Assad, nu au mai avut până acum adversari în alegerile prezidenţiale.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului depăşeşte, potrivit estimărilor, 160.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici