12 morţi şi un dispărut în Turcia, în alunecări de teren şi inundaţii

12 persoane au murit şi o alta a fost dată dispărută în regiunea muntoasă din nordul Turciei, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale, au declarat, vineri, autorităţile.

68 afișări
Imaginea articolului 12 morţi şi un dispărut în Turcia, în alunecări de teren şi inundaţii

12 morţi şi un dispărut în Turcia, în alunecări de teren şi inundaţii

"Sunt 12 morţi. Echipele de salvare caută o altă persoană care a dispărut", a declarat, prin telefon, un oficial al agenţiei de gestionare a catastrofelor din provincia Rize.

Râurile au ieşit din matcă în această regiune de la malul Mării Negre, după ploi torenţiale înregistrate joi seara, a precizat agenţia de presă turcă Anatolia, citând autorităţile locale.

Victimele au murit la Gundogdu, oraş din provincia Rize, unde alunecările de teren au dus la prăbuşirea mai multor imobile, în timp ce apa a inundat case şi a blocat drumuri. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se află cinci membri ai aceleiaşi familii şi un băiat de şapte ani.

Şase persoane au fost recuperate dintre dărâmături. Ele sunt rănite, dar viaţa nu le este pusă în pericol, au declarat mai mulţi oficiali.

La Gundogdu, cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit, peste 100 au fost avariate şi aproximativ 150 de vehicule au fost luate de torentele de noroi, a anunţat cotidianul Hurriyet pe site-ul său de Internet.

Mai multe cartiere erau lipsite la sfârşitul zilei de electricitate şi apă potabilă.

Vicepremierul turc Cemil Cicek, care efectua o vizită în regiune vineri, a declarat că numeroase imobile rămân ameninţate şi a făcut apel la locuitori să nu se întoarcă în ele. "Observaţiile noastre arată că gravitatea alunecărilor de teren este mai mare decât se apreciase iniţial", a spus Cicek, citat de Anatolia.

Alunecările de teren s-au produs în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Gundogdu, grav afectată de intemperii, potrivit posturilor de televiziune.

Coasta turcă de la Marea Neagră, o regiune cu un regim pluviometric bogat, este afectată în mod frecvent de inundaţii şi alunecări de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici