Opt români au fost îmbarcaţi pentru a fi repatriaţi de pe Aeroportul din Adana, Turcia

Opt români - cinci studenţi şi trei cadre didactice - au fost îmbarcaţi pentru a fi repatriaţi de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În aeronavă vor fi şi doi polonezi.

787 afișări
Imaginea articolului Opt români au fost îmbarcaţi pentru a fi repatriaţi de pe Aeroportul din Adana, Turcia

Sursa foto: MediafaxFoto

Opt români - cinci studenţi şi trei cadre didactice - au fost îmbarcaţi pentru a fi repatriaţi de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În aeronavă vor fi şi doi polonezi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că luni seara, opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes şi vor fi repatriaţi de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiaşi aeronave.

„Reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autorităţile române şi turce competente pentru coordonare şi stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranţă a cetăţenilor români. Cei opt cetăţeni români - cinci studenţi şi trei cadre didactice - se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriati. Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei şi transportul în siguranţă în România”, transmite MAE.

Odată ajunşi în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor şi transportul acestora către localităţile de domiciliu.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, prima dintre cele trei aeronave ajunse la Adana, în Turcia, un C27-J Spartan, a decolat , în jurul orei 23 (ora României) către Otopeni, având la bord cei opt pasageri români şi doi polonezi. Ora estimată de aterizare este 01.30.

„Celelalte două aeronave (C-130 Hercules şi al doilea C27-J Spartan) sunt încă pe aeroportul din Adana şi, în funcţie situaţia concretă, vor fi în măsură să aducă în ţară şi alţi cetăţeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia”, arată MApN.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.

Personalul Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi este în legătură cu cetăţenii români care au solicitat asistenţă, fiind întreprinse demersurile necesare în vederea identificării unor modalităţi de repatriere a acestora sau de acordare de alt tip de sprijin consular, după caz.

MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici