Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt extrem de îngrijoraţi de răspândirea coronavirusului

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo spun că sunt "extrem de îngrijoraţi" de răspândirea noului coronavirus şi că vor lua toate măsurile necesare pentru a proteja sportivii pe parcursul competiţiei.

370 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt extrem de îngrijoraţi de răspândirea coronavirusului

sursa FOTO: Profimedia

Toshiro Muto, directorul executiv al Comitetului de Organizare din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spune că virusul trebuie eradicat cât mai curând posibil, iar competiţia să se desfăşoare în condiţii normale, în ciuda faptului că mai multe turnee de calificare din această iarnă au fost afectate.

"Suntem extrem de îngrijoraţi, în sensul că răspândirea virusului ar putea umbri Jocurile Olimpice. Virusul trebuie eradicat cât mai curând posibil", a declarat Muto, miercuri, potrivit BBC.

Saburo Kawabuchi, primarul Satului Olimpic unde vor fi cazaţi aproximativ 11.000 de sportivi, speră la un eveniment liniştit: "Vom face tot ce ne stă în putinţă să ne protejăm sportivii pentru a fi în cea mai bună formă".

Guvernul Japoniei, prin vocea premierului Shinzo Abe, a declarat că "se va munci din greu pentru a se minimiza orice impart asupra Jocurilor Olimpice".

Peste 24.300 de infecţii cu noul coronavirus au fost înregistrate în China, existând 490 de morţi. De asemenea, au fost confirmate 10 astfel cazuri şi la bordul unei nave de croazieră din Japonia.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 24 iulie-9 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici