Osama ben Laden: Poziţiile adoptate de Nicolas Sarkozy vor costa scump Franţa

Liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, a avertizat că poziţiile adoptate de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, "vor costa scump" Franţa, într-o înregistrare audio difuzată vineri de postul arab de televiziune Al Jazeera.

60 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden: Poziţiile adoptate de Nicolas Sarkozy vor costa scump Franţa

Osama ben Laden: Poziţiile adoptate de Nicolas Sarkozy vor costa scump Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, Osama ben Laden a condiţionat eliberarea ostaticilor francezi din Afganistan de retragerea Franţei din această ţară.

"Vă repetăm acelaşi mesaj: eliberarea ostaticilor voştri din mâinile fraţilor noştri este legată de retragerea soldaţilor voştri din ţara noastră", a afirmat autorul mesajului, identificat drept Osama ben Laden de postul de televiziune din Qatar Al Jazeera.

Adresându-se poporului francez, el a adăugat: "Refuzul preşedintelui vostru de a se retrage din Afganistan este rezultatul imitării Americii, iar acest refuz este o undă verde pentru uciderea prizonierilor voştri (...), dar noi nu vom face acest lucru la momentul care îi convine lui".

Această poziţie a lui Sarkozy "îl va costa şi vă va costa scump pe diferite fronturi, în interiorul şi exteriorul Franţei", a continuat ben Laden.

Doi jurnalişti francezi şi cei trei însoţitori afgani ai lor au fost luaţi ostatici la 30 decembrie 2009, la aproximativ 60 de kilometri est de Kabul, în provincia muntoasă instabilă Kapisa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici