Până când vrea să rămână la putere Boris Johnson. Premierul britanic încearcă să bată recordul longevităţii pe poziţia sa

  • Premierul britanic Boris Johnson încearcă să rămână la putere până la mijlocul anilor 2030
  • Johnson nu crede că va avea în viitor un rival la conducere
  • Boris vrea trei mandate pentru a combate inegalitatea regională
1934 afișări
Imaginea articolului Până când vrea să rămână la putere Boris Johnson. Premierul britanic încearcă să bată recordul longevităţii pe poziţia sa

Sursa foto: MediafaxFoto

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să rămână la putere până la jumătatea următorului deceniu, în ciuda opoziţiei vehemente care îi cere să demisioneze. Dacă i-ar ieşi planul, Johnson ar deveni cel mai longeviv lider al Regatului Unit din ultimii 200 de ani.

Vineri, candidaţii conservatori au pierdut două alegeri parlamentare parţiale organizate pentru a înlocui foştii conservatori în funcţie, care au fost nevoiţi să demisioneze, unul după ce a fost condamnat pentru agresiune sexuală, iar celălalt pentru vizionarea de pornografie în Camera Comunelor.

Înfrângerile din alegerile parţiale sugerează că apelul amplu al alegătorilor care l-a ajutat pe Johnson să câştige o mare majoritate parlamentară în decembrie 2019 se poate întoarce împotriva sa mai ales după scandalul petrecerii ilegale din pandemie.

Marea Britanie se află în pragul celei mai acute crize din ultimele decenii. Inflaţia atinge cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, relatează Reuters.

Cu toate acestea, Johnson a spus că doreşte să servească un al treilea mandat şi să rămână prim-ministru până la mijlocul anilor 2030, pentru a-i oferi timp să reducă disparităţile economice regionale şi să facă schimbări în sistemele legale şi de imigraţie ale Marii Britanii.

"În acest moment mă gândesc activ la al treilea mandat şi la ce s-ar putea întâmpla atunci. Dar vom vedea atunci dacă se va întâmpla", a declarat Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici