Pandemia de coronavirus a afectat grav economia germană. Pierderile sunt de aproximativ 330 de miliarde de euro

În Germania, costul crizei provocate de coronavirus în 2020 şi 2021 a ajuns la 330 de miliarde de dolari, potrivit institutului ifo din Germania, informează Ziarul Financiar.

251 afișări
Imaginea articolului Pandemia de coronavirus a afectat grav economia germană. Pierderile sunt de aproximativ 330 de miliarde de euro

Această pierdere corespunde cu 10% din PIB-ul din 2019”, a spus Timo Wollmershäuser, şeful departamentului de Forecasting la ifo.

Dacă nu ar fi fost criză, economia Germaniei ar fi crescut cu 1,2% în 2020 şi 2021%. În acest moment, estimările ifo sunt în linie cu alte centre de cercetare şi cu Deutsche Bundesbank, banca centrală a Germaniei.

Aceasta este cea mai severă criză economică de la Marea Criză din 1930”, a spus preşedintele ifo, Clemens Fuest.

Guvernul German a luat decizia bună de a încerca să stabilizeze economia. Nu a făcut asta totuşi prin metoda clasică de politici de stimulare a consumului, ci prin stabilizarea pieţelor financiare şi furnizarea de măsuri de protecţie pentru angajaţi, freelanceri şi business-uri”, a adăugat acesta.

Consecinţele acestei crize sunt o datorie publică mai mare, un nivel mai scăzut al educaţiei şi o explozie în digitalizare, care schimbă economia prin muncă de acasă şi cumpărături online.

În urmă cu doi ani, pandemia COVID a intrat în Europa, ducând la prăbuşirea economiei germane cu 4,6% în 2020, înainte ca această să crească cu 2,7% în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici