Papa Benedict al XVI-lea: Imigrantul este "o fiinţă umană ce trebuie respectată"

Papa Benedict al XVI-lea a declarat duminică, în timpul rugăciunii duminicale "Angelus", că "imigrantul este o fiinţă umană ce trebuie respectată", după violenţele cărora le-au căzut victime, în ultimele zile, în sudul Italiei, muncitori africani.

21 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea: Imigrantul este "o fiinţă umană ce trebuie respectată"

Papa Benedict al XVI-lea: Imigrantul este "o fiinţă umană ce trebuie respectată" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să plecăm din nou de la miezul problemei, trebuie să plecăm din nou de la însemnătatea persoanei umane", a declarat Papa, evocând confruntările din ultimele zile de la Rosarno, localitate din Calabria, în sudul Italiei.

"Un imigrant este o fiinţă umană, diferită prin provenienţa sa, prin cultura sa şi tradiţiile sale, dar este o persoană care trebuie respectată şi care are drepturi şi obligaţii", a declarat Benedict al XVI-lea.

"Violenţa nu trebuie să fie niciodată, pentru nimeni, metoda de rezolvare a dificultăţilor. Problema este de ordin uman şi îi invit pe toţi să privească faţa semenului lor şi să descopere sufletul acestuia, istoria sa şi viaţa sa, spunând: acesta este un om şi Dumnezeu îl iubeşte, aşa cum mă iubeşte pe mine", a adăugat Papa.

Incidentele de la Rosarno s-au produs după o manifestaţie, joi seară, a mai multor sute de muncitori agricoli imigranţi - majoritatea angajaţi ilegal în regiune -, care au protestat faţă de agresarea mai multora din ei, vizaţi de tiruri de puşti cu aer comprimat.

Manifestanţii au incendiat maşini şi au spart vitrine cu lovituri de bastoane, astfel că au izbucnit ciocniri cu poliţia.

Vineri, locuitorii au încercat să se răzbune, organizând o "vânătoare împotriva imigranţilor", în cursul căreia aproximativ 30 de străini au fost răniţi. Situaţia s-a calmat sâmbătă, după evacuarea muncitorilor imigranţi către alte regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici