Parlamentul britanic, ascuns în beznă de teama protestatarilor ecologişti

Parlamentul britanic, din Londra, a avut luminile stinse în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a împiedica militanţii ecologişti să se urce pe acoperişul clădirii, informează dailymail.co.uk.

32 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic, ascuns în beznă de teama protestatarilor ecologişti

Parlamentul britanic, ascuns în beznă de teama protestatarilor ecologişti (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Oficialii guvernamentali britanici au avansat iniţial ideea că stingerea luminilor în clădire a fost un gest simbolic de solidaritate cu sutele de protestatari care au militat, sâmbătă, la Londra pentru măsuri împotriva încălzirii globale.

O sursă din parlament a declarat, însă, că adevăratul motiv a fost să-i împiedice pe militanţi să urce pe acoperişul clădirii şi să continue acolo protestul.

Reprezentanţi ai agenţiilor umanitare, grupuri caritabile şi religioase au luat parte la marşul intitulat "The Wave" (Valul), organizat de "Stop Climate Chaos Coalition/ Coaliţia Opriţi Haosul Climatic".

Un "val albastru" format din mii de protestatari, purtând însemne în această culoare, a inundat, sâmbătă, străzile Londrei, pentru a cere măsuri imediate de stopare a schimbărilor climatice.

Lideri mondiali se vor reuni săptămâna viitoare la Copenhaga pentru a semna un nou pact pentru politici globale de prevenire a creşterii temperaturii.

În fruntea marşului din Londra s-a aflat un autobuz pe care erau afişate pancarte prin care se cerea premierului britanic "să treacă la acţiune şi să facă (summitul de la) Copenhaga să conteze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici